maandag 31 augustus 2015

Elliot in Scandinavië: dag 7

Dinsdag 11 augustus

Oeps! 9 u als we wakker worden.
Uitslapen heeft iedereen deugd gedaan!
Voor vandaag was een mooie, lange fietstocht gepland. Wat vertelt het weer ons? Bewolkt met hier en daar een streepje blauwe lucht.  Dus maken we ons klaar, voorzien ons van voldoende eten en drinken en zijn we weg. We zijn slechts 5 km ver als de eerste regendruppels er al zijn. Dju toch… we fietsen nog een eindje verder en bespreken wat we gaan doen terwijl we de wolken  bestuderen. Besluit: het ziet er niet zo best uit, dus we keren terug.
Oke, dan maar overschakelen op plan B.
We gaan eerst de breedste waterval van Zweden bezoeken: Tännforsen.
2 jaar geleden bezochten we deze al in de winter. Toen was ze voor 90% bevroren en was er een ijshotel gebouwd. Nu stort er zich een massa water naar beneden. Mooi om het verschil tussen winter en zomer te zien.

’s Middags blijven we hier in het restaurant warm buffet eten voor slechts 139 Kr/pp (inlandsälvlax en gegrild spek).
In de namiddag houden we halt in Åre. 
We nemen de kabelbaan naar Åre toppet, waar er afgelopen winter gigantisch veel wind was en alles ondergesneeuwd en bevroren was. Nu was er ook veel wind, hier en daar nog een klein plekje sneeuw, maar nu kon je duidelijk alle schuilhutjes, borden en het stormköket zien.
  

Mooi, adembenemend, zalig om weer op Åre toppet te staan!
Eens terug beneden gaan we shoppen in het centrum van Åre en nog wat boodschappen doen. En dan is het alweer tijd om onze slaapplaats op te zoeken. Nu rijden we tot aan de rand van het Hensjön. Jammer dat het begint te regenen… maar de zonsondergang blijft toch mooi en levert prachtige foto’s op!
Na alweer een mooie dag zoeken we om 22 u 30 ons bedje op. Maar ik kan het me niet laten: ik doe het raampje open om toch nog even van de fantastisch mooie ondergaande zon te genieten. Het levert een nooit eerder gezien schouwspel met bijhorende foto’s op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten