maandag 31 augustus 2015

Elliot in Scandinavië: dag 17

Vrijdag 21 augustus

Stralend weer in Zweden, hopelijk straks ook nog in Denemarken. Maar eerst gaan we na het ontbijt nog even richting strand om nog wat foto’s maken van de brug en de Turning Torso. 



Even later betalen we dan €104 om via de brug te mogen oversteken naar Denemarken. Doel van de 2 komende dagen is Kopenhagen leren kennen. Onze camper parkeren we aan de haven op een voorziene camperplaats, op een goede 2 km van het centrum. 


We trekken onze meest gemakkelijke schoenen aan en gaan te voet op pad. De eerste bezienswaardigheid op onze weg is de kleine zeemeermin. 
Daarna volgen er nog een hele reeks: de koninklijke verblijven, nyhavn, de marmorkirke,...


Daarna komen uiteraard ook een paar winkelstraten aan bod, via dewelke we aan het stadhuis en het Trivolipark komen. 


Vervolgens bezoeken we Christiansborg Slott, dat ons goed bekend is uit de tv-reeks Borgen.


Hier kunnen we gratis op de toren vanwaar we een mooi uitzicht en overzicht hebben over de stad. Na dit bezoek gaan we nog naar het moderne bibliotheekgebouw kijken. En  dan is het tijd voor ons avondeten.


Lauren had op instagram een leuk restaurantje gezien: “42 Raw”, hier is al het eten op planten gebaseerd, gluten- en suikervrij. De koude groentenlasagne met pesto smaakt dan ook overheerlijk. 





Iedereen is ondertussen redelijk moe geslenterd, dus besluiten we om na een gezellig wandelingetje door de Botanic Garden naar het S-treinstation van Østerport te gaan. Hier nemen we de S-tog tot aan Svanemøllen en is het slechts 500 m stappen tot aan de mobilhome. Op deze korte afstand komen we wel een superfijne fietswinkel tegen: Soigneur, eentje waar we zeker morgen eens binnen springen. Maar nu eerst genieten van een hopelijk goede nachtrust, als de fuif nabij de parking niet te lang duurt… :(

1 opmerking: