maandag 31 augustus 2015

Elliot in Scandinavië: dag 16

Donderdag 20 augustus

We ontwaken alweer met een schitterend zonnetje. Aangezien onze tafel nog buiten staat, nemen we ons ontbijt buiten met zicht op de scherenkust van Marstrand.


En daarna wordt het even goed doorrijden, 325 km tot Malmø. De reden dat we daar halt houden is omdat er momenteel het Malmø festival plaatsvindt. 
Rond 13 u komen we aan op de camperplaats. Het is ongeveer 2 km tot het centrum en we hebben onmiddellijk onze eerste bezienswaardigheid: het nieuwe concert – en congresgebouw. Hier nemen we onze lunch.


En dan trekken we het centrum in. We genieten van de gezelligheid van de stad, van het mooie weer en van de leuke sfeer die er hangt rond het festivalgebeuren. 


We bekijken de stad ook gedurende een half uurtje van op het water met een waterfiets. En juist daarna pikken we al een klein stukje van een jazzconcert mee. 


Vervolgens bezoeken we de Gamla Stan, het oude stadsgedeelte, en zien we al een uitstekend restaurantje, Bord 13, waar we een klein uurtje later onze voeten onder tafel schuiven en genieten van heerlijke culinaire hoogstandjes. 


En dan gaan podiumhoppen… om hier en daar wat van de verschillende concerten iets te zien. Het mooiste optreden was dat van Sophie Zelmani. 


Van het optreden van Lorenz hadden we meer verwacht, maar de Zweedse jeugd vindt het wel degelijk geweldig. Maar aangezien hij ons toch niet zo goed kan bekoren, gaan we ons huisje op wielen terug opzoeken; het is immers 22 u 30. Een mooi verlichte Turning Torso blijft gedurende  heel onze weg terug voor een mooi uitzicht zorgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten