maandag 31 augustus 2015

Elliot in Scandinavië: dag 14

Dinsdag 18 augustus

De zon schijnt weer volop over de Valdresflye. En toch is het nog behoorlijk fris buiten . Daar zorgt namelijk de wind en de hoogte voor. Maar deze beide kunnen ons niet tegenhouden. Pascal en ik kleden ons warm aan en stappen op de fiets. 


De weg leidt ons bergop naar het hoogste punt van de Valdresflye (1398 m), vervolgens via een 5 km lange afdaling van gemiddeld 6% naar het Bygdin meer en als volgt weer even bergopwaarts tot aan de voet van de Bitihorn.


Hier besluiten we ons terug te keren. Bij aankomst aan de mobilhome hebben we 33,3 km op de teller staan en hebben we 688 hoogtemeters overwonnen. En dan is het tijd om richting Oslo te rijden, maar eerst eten we de overschot van onze pizza’s op met uitzicht over het Bygdin meer. 

Rond 17 u parkeren we ons op de Bobilparking Sjølyst aan de rand van Oslo. Van hieruit nemen we de bus naar Aker Brygge, een stadsdeel gelegen aan de Oslofjord waar het telkens opnieuw leuk vertoeven is. Eten doen we op het zonovergoten terras van Bølgen & Moi. 
Daarna wandelen we naar het Akershus Festning  vanwaar we een prachtig zicht hebben op de ondergaande zon. Om de avond af te sluiten, gaan we nog iets drinken op het terras van het Hard Rock Café.

1 opmerking:

  1. Lang geleden ook in Aker Brygge geweest. Het was in 1998 toen we onze caravan in Middelkerke hadden besteld.

    BeantwoordenVerwijderen