maandag 31 augustus 2015

Elliot in Scandinavië: dag 6

Maandag 10 augustus

Ontwaken met als uitzicht een prachtig meer… Wat wil een mens nog meer?
Na het ontbijt vertrekken we richting Edsåsdalen. Hier verbleven we al 2 maal  in de winter in de backstuga.
Spannend om de omgeving terug te zien als zomerlandschap. Onderweg, in Svenstavik, doen we eerst service op een nieuwe, mooi aangelegde voorzieningsplaats (= gratis). Aangekomen in Edsåsdalen, parkeren we ons op de parking waar “Här slutar alman väg” geschreven staat.
Om te fietsen is het weer misschien net niet goed genoeg, of is het al net iets te laat in de namiddag. Dus trekken we onze bergbotinnen aan en trekken er op uit voor een mooie wandeling. We doen hetzelfde dan we op onze 2-daagse afgelopen winter gedaan hebben. Wandelpad 221 leidt ons doorheen een open vlakte naar het Lilla Offsjön tot aan de Lyckans Läger, onze afgelegen hutjes met sauna aan het meer.
Deugddoende, zalige herinneringen aan naakt afkoelen op het bevroren en besneeuwde meer kwamen weer boven en brachten Pascal op gedachten… als we nu eens… jawel… alle kleren uittrekken en een frisse duik in het meer nemen… En zo geschiedde: Pascal en Lauren namen een zeer frisse duik. Ik bleef op het ponton achter als fotograaf!
Nadien zetten we onze wandeling verder en beklimmen we net als vorige winter de Lillvalen, de hoogste berg van Edsåsdalen: 850 m hoog. 
Van hieruit hebben we een prachtig uitzicht over het Lilla Offsjön alsook over het Åre gebergte met al zijn skipistes.
Terug bij Elliot, na een fikse wandeling van 12 km, genieten we buiten in het zonnetje van een welverdiende aperitief.
’s Avonds wandelen we nog tot aan het Hensjön om er van een mooie zonsondergang te genieten.


1 opmerking: