maandag 31 augustus 2015

Elliot in Scandinavië: dag 18

Zaterdag 22 augustus 2015

Vandaag is onze laatste dag van de vakantie; morgen is er enkel nog het kilometer vreten naar huis.
De zon is alweer volop van de partij, en we gaan dus nog een laatste keer met volle teugen genieten van de mooie stad Kopenhagen.
Maar eerst houden we even halt in de winkel "Soigneur" waar we gisteren mooie fietskledij zien hangen hebben. Voor de rest van de dag zijn we gezegend met een zakje gevuld met een windstopper voor Lauren en en een hip fiets pulletje van POC  voor mij.
Het eerste deel van de voormiddag bezoeken we de wijk Nørrebro. Hier gaan we naar het Assistens Kirkegaard waar enkele bekenden begraven liggen, o.a. HC Andersen, natuurkundige en nobelprijswinnaar Nils Bohr,....



Daarna zetten we koers naar Vesterbro, een ander stadsgedeelte waar we 's middags leuk en lekker getafeld hebben bij Øl & Brød.
We wandelen verder richting centrum en gaan op zoek naar het sterrenrestaurant Noma, puur uit curieusiteit uiteraard. Ondertussen flaneren we langs vele mooie kanaaltjes waar mensen met hun bootje verfrissing zoeken, passeren we een reeks prachtige oude pakhuizen,....
We belanden ook in een vrij rare buurt waar graffiti TOP is, waar hasj, coke en andere drugs dealen IN is, maar waar fotograferen VERBODEN is! Vandaar dat we van dit deeltje Kopenhagen slechts 1 foto hebben: eentje bij de ingang.




Aangezien het vandaag echt wel zéér warm is, beslissen we om ons op een terrasje neer te vleien en er gedurende ons laatste uur te genieten van een frisse pint en een heerlijk uitzicht op één van de de kanalen van Kopenhagen.
En dan moeten we jammer genoeg de S-tog terugnemen, en ons richting Rødby begeven.
Daar hebben we geluk dat we onmiddellijk met de boot mee kunnen naar Puttgarden.
Daar gaan we nog snel service doen met de mobilhome en vervolgens gaan we ons terug op de parking van Heiligenhafen zetten om de nacht door te brengen. (hier stonden we ook al de eerste nacht!)
Hier toasten we op een supermooie vakantie die we als héél geslaagd kunnen bestempelen.
Ons doel om er een actieve en sportieve vakantie van te maken is zeker behaald!
En één ding is duidelijk: onze liefde voor Scandinavië is opnieuw groter geworden!





1 opmerking:

  1. Inderdaad een zeer actieve vakantie geweest en mooie dingen gezien. We denken dan ook dat Scandinavië de mooiste natuur van Europa bezit. Spijtig moest dit stuk verloren gaan.

    BeantwoordenVerwijderen