maandag 31 augustus 2015

Elliot in Scandinavië: dag 15

Woensdag 19 augustus

Omstreeks 8u worden we wakker. We trekken vlug wat kleren aan en gaan net buiten de bobilparking, in de ICA verse koeken halen als ontbijt. Nadat we gedoucht hebben, en de mobilhome wat gekuist is, doen we nog service. Daarna gaat de rit naar Vestby - Norwegian Outletstore.


Zoals gewoonlijk dompelen we ons eerst onder in de nieuwe collectie van Norrøna. Nieuw zijn hier nu ook Filippa K en Moods of Norway waar ieder van ons wel zijn goesting vindt. En wat gaat de tijd toch snel vooruit. Het is al 14 uur als we hier vertrekken. Aan de grens met Zweden, in Svinesund, moeten we even halt houden voor onze Tax Refund en voor een snelle lunch. En dan gaat het richting Fjällbacka, een dorpje waar de reeks Fjällbacka Murders wordt opgenomen. 


En vandaag is dat niet anders, we zijn getuige van een opname aan één van de bootgarages. We volgen er Vettebergesleden tot boven op de top; hier worden we beloond met een heel mooi uitzicht over Fjällbacka en de scherenkust.


Van het gekleffer en geklauter over de rotsen krijgen we dorst en gaan iets drinken in het heerlijke zonnetje op het terras van Fjällbacka Bryggan. En dan moeten we nog verder rijden naar Marstrand, een overnachtingsplekje waar we op onze eerste Zweden reis mooie herinneringen aan overgehouden hebben.



En aangezien het nog zacht en warm is, genieten we buiten bij de ondergaande zon van balletjes in tomatensaus met puree. Tot slot maken Lauren en ik nog een avondwandelingetje over de rotsen, wordt er nog afgewassen en wordt dit verslag geschreven. En dan zoeken we ons bedje op om morgen naar het Malmøfestival te kunnen gaan.



1 opmerking: