maandag 31 augustus 2015

Elliot in Scandinavië: dag 9

Donderdag 13 augustus

We worden in volledige stilte wakker, het enige geluid is dat van het kabbelend water. 
Oh, wat kan het leven toch mooi zijn!
We nemen al onze tijd om te ontbijten en ons klaar te maken voor vertrek.
Vandaag gaan we de grens met Noorwegen oversteken, maar niet zonder eerst nog een fietstocht op Zweedse bodem te maken, “naar het einde van de weg”.
Normaal zouden we de geplande fietstocht van gisteren maken, maar terwijl Pascal brood gaan kopen is in de supermarkt, lees ik een artikel in Magasin Åre over de mooiste fietsroutes van het land. Daar staat weg 1019 als “wereldklasse” in vermeld. Het is een 14 km lange weg met 367 hoogtemeters die op het einde doodloopt. Aangezien we hier toch in de buurt zijn, besluiten we om deze te fietsen.
Maar eerst de innerlijke mens versterken alvorens aan het klimwerk te beginnen.  
14 km lijkt niet veel, …. maar wat voor kilometers… het zijn de mooiste die we ooit al gefietst hebben!
Hier en daar wat pittige hellinkjes, maar het uitzicht is er overal adembenemend. Ik kom ogen tekort om al dit moois mee waar te nemen. Gelukkig is er dezelfde weg terug, om extra te kunnen genieten van deze Zweedse pracht en praal.
Daarna zijn de batterijen weer opgeladen en rijden we door naar Noorwegen. In eerste instantie lijkt het precies niet gemakkelijk om een slaapplek te vinden, maar we geven niet op! Uiteindelijk houden we halt langs de kant van de weg waar we alweer genieten van een mega-prachtig, wijds uitzicht.

Na een lekkere maaltijd en een avondwandelingetje doorheen de hei, knijpen we, al genietend van een mooie zonsondergang, op-en-top gelukkig onze oogjes dicht.


1 opmerking: