zondag 18 augustus 2019

Lapland 2019: dag 12

Woensdag 17 juli

Opstaan met regen, niet leuk. Het heeft de hele nacht geregend en de voorspelling geeft ook regen. Geen weer dus om in Abisko te gaan wandelen. We besluiten om naar Narvik, in Noorwegen, te rijden. Dus we hebben tijd zat vandaag. 
Ik maak van de gelegenheid gebruik om deze ochtend wentelteefjes te bakken. Nadat we ons klaargemaakt hebben en de afwas gedaan hebben, vertrekken we.
De weg loopt door prachtig bergachtig landschap met hier en daar een meer. Helaas is het te bewolkt om hiervan mooie foto’s te nemen. In Riksgrensen, de grens tussen Noorwegen en Zweden, doen we boodschappen.


Als we in Narvik aankomen, is het al half 2. Tijd om misschien eerst een boterham te eten. 
En daarna gaan we op pad.

Het is maar een paar straten omhoog en we zijn aan het dalstation van waar de kabelbaan naar de top vertrekt. De Noren zijn hier precies serieus aan het investeren in nieuwe accommodatie voor het skitoerisme.



Het is vandaag ook super-woensdag! Dat betekent dat de tickets voor de kabelbaan in afslag zijn én dat we in het café op de top nog koffie en taart er bovenop krijgen. Maar eerst klimmen we nog een klein stukje te voet naar boven om op die ene sneeuwplek te kunnen staan. Ondertussen is het volop genieten van het wondermooie uitzicht over de stad aan de fjord.

Uiteraard is het leuk om ons achteraf te verwarmen aan de kop koffie/chocomelk met een lekker stuk worteltaart.
Na de afdaling terug naar beneden, rijden we opnieuw richting Björkliden. Tijdens deze rit stoppen we meerdere keren onderweg om toch wat foto’s te nemen van het prachtige landschap. Helaas vallen ze wat donker uit.


En dan ineens is er de verrassing van de dag: midden op de weg staat daar in al zijn pracht, praal en glorie.... een eland! Wonderbaarlijk mooi! Fantastisch! Ongelooflijk gewoon! Vrij dichtbij...
We nemen onze gsm om een foto nemen, maar uiteraard is het al op weg naar de graskant en is ook deze foto geen overweldigend succes.

Het belangrijkste is dat wij het wel gezien hebben! Het beeld staat voor eens en voor altijd in ons geheugen gegrift!!!
Deze dag kan niet meer stuk!!
Eens op de parking aangekomen, staat er niet veel meer op ons programma: aperitieven, koken, afwassen, lezen, van de zonsondergang genieten en .... slapen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten