zondag 18 augustus 2019

Lapland 2019: dag 21

Vrijdag 26 juli

We staan vroeg op, want we willen snel de stad intrekken, van elke minuut die ons rest ten volle profiteren.
Om half 10 zitten we op de fiets richting centrum.
Lauren volgt via haar GSM op google maps de weg naar het centrum: 22 minuten fietsen.
We parkeren onze fietsen aan het Tivoli pretpark. En meteen krijgen we al goesting in een bezoekje aan het pretpark. 
Zouden we dit wel doen? We hebben Tivoli in Stockholm al gedaan... zal dit niet wat hetzelfde zijn? 
Laten we er even rustig over nadenken, bij een tasje koffie misschien, in Espresso House.


Ok, beslist, we trekken eerst de stad in en zorgen ervoor dat we vóór 19u in het park zijn want dan is de toegang goedkoper. We kunnen dan een paar attracties doen en daarna iets eten. In Tivoli zijn namelijk zéér veel restaurants waar men lekker eten serveert, zo weet Pascal ons te vertellen.
We nemen ons stadsplan ter hand en volgen de licht paarse wandelroute die ons langs alle mooiste bezienswaardigheden van Kopenhagen brengt.

We wandelen door kleine pittoreske steegjes met mooie gekleurde huisjes; langs de talrijke kanalen, over mooie pleinen met hun fonteinen... Ondertussen zoeken we wat verkoeling in een kerk, want het is in België een hittegolf met bijna 40°C, maar het is hier in Kopenhagen ook 28°C!  's Middags vleien we ons neer op een terrasje, onder grote bomen, aan de schaduwkant van een kerk. We genieten er van lekker eten.

Na de middag zetten we onze wandeling verder. Maar zeer nauwgezet volgen we onze paarse lijn precies niet meer. 
Hier en daar wijken we wat af, afhankelijk wat ons leuk lijkt te zijn. Zo stappen we een superchique winkelcentrum binnen. 
Al snel blijkt dat dit geen spek voor onze bek is. Maar ... een koffietje op het dakterras met een fantastisch uitzicht ... dat lukt nog net wel. 


We kuieren verder via het Koninklijk paleis naar Nyhavn waar de mooi gekleurde huisjes in het zonlicht schitteren.  
We wandelen nog even verder langs het water om daarna terug richting centrum te gaan.


Even verderop passeren we  het designmuseum en besluiten om dit te bezoeken. 
Na een verfrissend drankje op de binnenkoer, duiken we de designwereld in.



We wandelen verder door de winkelstraten richting stadhuis. Hier is een evenement aan de gang; fitness clubs nemen het tegen elkaar op in een challenge die vooral draait rond kracht. We blijven even staan om te kijken hoe de verschillende kandidaten het ervan af brengen.
En dan lonkt het pretpark naar ons. We kiezen voor een toegangsticket met onbeperkt aantal attracties. Ja in Scandinavië kan je ook gewoon een toegangsticket kopen en per attractie apart betalen. De vele restaurants waar Pascal over sprak, vallen direct op. 
Als eerste gaan we in de draaimolen zodat we een mooi overzicht over het Tivoli park krijgen, maar tevens genieten we natuurlijk ook over het prachtige panoramisch zicht dat we krijgen over de hele stad. En dan volgt de ene attractie na de andere. We zitten zelfs in de oudste achtbaan ter wereld! Deze houten achtbaan werd in 1914 gebouwd en is dus nog steeds in gebruik. Fascinerend ...
's Avonds komt er alleen nog maar meer volk naar het park; er is vanavond een concert in het park. Maar eerst gaan we in één van de restaurants een plekje zoeken om te eten. Nadien wandelen we nog even rond in het mooi verlichte park en gaan we nog een frisco eten, maar voor het concert blijven we niet, het is niet echt ons "ding".
Tenslotte moeten we nog een klein half uurtje fietsen naar de mobilhome parking. Het is rond 23u30 als we thuis zijn. We zijn redelijk moe, maar het was een fantastisch mooie dag! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten