zondag 18 augustus 2019

Lapland 2019: dag 1

Vrijdag 5 juli - Zaterdag 6 juli 2019

Na een lang en bijzonder druk voorjaar, met een stressvolle verbouwing en een zeer drukke examenperiode, is het eindelijk zover!
We kijken er al zo lang naar uit.... 
Elliot en wij zijn er helemaal klaar voor.

We vertrekken voor maar liefst 3 weken naar het hoge noorden: Zweeds en Fins Lapland staan op het menu.
Deze vrijdag 5 juli wordt, zoals elke dag van vertrek, een bijzonder drukke dag. Inpakken, huisje kuisen, boodschappen doen, verder inpakken, en nog zoveel meer.....
Uiteindelijk trekken we de deur om 19u45 achter ons dicht en start ons avontuur.
We hebben besloten om tijdens de nacht te blijven doorrijden, om zo aan het drukke verkeer in Duitsland te ontsnappen.
Maar om rond 23 uur was het helaas al zover; autostrade afgesloten. Met een reuzefile als gevolg! Na een uur zitten we op een andere autostrade en zijn we weer aan het bollen.
Ik ga even rusten boven, terwijl Lauren rijdt en er zich nieuwe moeilijkheden voordoen. Blijkbaar vonden de Duitsers het dit jaar plezant om hier en daar de autosnelweg af te sluiten, zonder voorafgaande aanduidingen. Alles bij elkaar rijden we meer dan 60 km alom!
Rond half 5 slaat ook bij Pascal de vermoeidheid toe en zetten we ons toch maar aan de kant om wat te slapen. We zijn dan op 70 km van Puttgarden, waar we de eerste boot moeten nemen.


Ondertussen is het al zaterdagochtend rond 8 uur als we onze weg verder zetten. De rit naar Puttgarden - Fehmarn, alsook het vervolg door Denemarken naar Helsingør verlopen vlekkeloos. Op beide boten is er zeer weinig drukte, wat het in- en uitschepen heel vlot laat verlopen. In Zweden rijden we nog een 200 km tot Flickornas Udde.

Zeer mooie camperplaats aan een meer met een klein strandje. Ideaal om al een eerste keer bootje te varen. Maar dat avontuur zal nog even moeten wachten want het regent dat het giet. Toch gaan we even snel een kijkje nemen, maar even snel zijn we terug binnen.
Tijd dan maar voor een aperitief; we toasten op een - hopelijk - mooie vakantie.
En plots komt het mannetje met de hamer, of een ander vreemd voorwerp, weer langs. Tijd om terug wat te gaan slapen. Rond 20u worden we wakker. 
En het is gestopt met regenen. We eten en trekken onze wandelschoenen aan om er nog even op uit te trekken. Aan de rand van het bos, dichtbij de waterkant, komen we een bidplaats tegen... zoiets kan je toch alleen maar hier tegenkomen!?

Onze wandeling brengt ons door het bos naar de kerk en verder langs het Ohs bruksmuseum in het dorp, zo terug naar de camper.
Na de afwas is het dan echt tijd om deze lange etappe af te sluiten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten