zondag 18 augustus 2019

Lapland 2019: dag 3

Maandag 8 juli

8u43... Goeiemorgen Stockholm!
We zijn niet gehaast en besluiten op ons gemak te ontbijten. Rond 10u vertrekken we richting Junibacken. 4 metro’s en 1u later komen we aan in het sprookjesland van Astrid Lindgren.
In de wachtrij aan de kassa staan opvallend veel gezinnen met jonge kinderen. Oeps passen wij wel in dit decor? Binnen in het museum zijn er meerdere kamers waar verschillende huizen van stripfiguren zijn nagebouwd en waar kinderen zich letterlijk kunnen verplaatsen in het leven van onder andere Pippi Langkous, Findus en Petson,... Dit is leuk om even door te wandelen, maar helaas niet afgestemd op onze leeftijd.


We hebben nog een ticket om het 2de deel van het museum te ontdekken, maar dit kan pas om 13u30; dit is helaas nog anderhalf uur wachten.


We besluiten dan maar om een wandeling te maken langs het water naar het ABBA museum, waar Pascal zich het ABBA Gold gitaarboek koopt.

Terug aangekomen in Junibacken is het nog even te vroeg voor Sagotåget en dus hebben we nog even tijd om in de boekhandel rond te snuisteren. We kopen er de Zweedse en de Engelse versie van de gebroeders Leeuwenhart; de Zweedse voor Pascal en mij en de Engelse voor Lauren. 

En dan is het tijd om een ritje te maken door de wondere fantasiewereld van Astrid Lindgren. In 10 minuten tijd maak je er kennis met verschillende figuren en hun avonturen. Ondanks dat de decors in miniatuur gebouwd zijn, ziet alles er zeer realistisch uit.



Het was een unieke ervaring die we zeker niet mochten missen en het was het wachten zeker waard. Ondertussen is het bijna 14u en dus tijd om een hapje te gaan eten. Met een typische smörgås med räckor genieten we vanop een kiosk in het water van het uitzicht op Stockholm City. We besluiten om de rest van de namiddag door te brengen in het centrum van de stad: wat shoppen, chillen in de Espresso House,...

We trekken verder de stad in; langs Hötorget naar Sergelstorg waar we afgesproken hebben met Andrea. Zij leidt ons naar Södermalm, ergens boven op een loopbrug van waar we een prachtig uitzicht hebben over de stad en zijn grote werken.


Daarna kuieren we verder doorheen leuke straatjes met mooi bewaarde oude huizen. We gaan samen eten in Hermans trädgård. We smullen ons buikje rond van het grote lekkere vegetarische buffet.




Na het eten wandelen we langs de Monteliusvägen naar de top van Mariaberget. Hier genieten we van een megaweids en prachtig uitzicht over de verschillende stadsdelen van Stockholm.


En zo wandelen we verder langs het water tot aan de mobilhomeparking. Andrea komt nog even een kijkje nemen binnen in ons vakantiehuis op wielen. We drinken nog iets en praten gezellig nog wat verder. Uiteindelijk is de tijd aangebroken dat Andrea naar huis gaat; we wandelen nog even mee tot aan de metro van Hornstull waar we jammer genoeg afscheid moeten nemen. Het was een superleuk weerzien, we beleefden 2 supermooie dagen samen met haar!

En zo wordt het voor ons ook tijd om deze drukke dag af te sluiten.
Slaapwel !




Geen opmerkingen:

Een reactie posten