zondag 18 augustus 2019

Lapland 2019: dag 4

Dinsdag 9 juli 

Het zijn hier alweer onze laatste uren in Stockholm.
Na een lekker ontbijtje, bestaande uit kraakverse pistolets en ontbijtkoeken, en na een lekker warme douche trekken we erop uit.
We gaan op stap in Södermalm. Een deel van de stad dat we nog nooit bezocht hebben. We wandelen langs de Högalid kyrka richting de hoofdstraat.
Op een paar leuke winkeltjes na is hier niet zo veel te ontdekken. Maar eens we een zijstraat inslaan, duiken er als maar meer leuke winkeltjes op. Lauren koopt een paar toffe items in de solden. Maar plots, na een time check merken we dat het reeds 12u30 is. En we moeten om 14u ten laatste de camperplaats verlaten. OEPS! Dus snel iets gaan eten is de boodschap. We belanden in een kleine koffieshop waar de gegrilde boterham met mozzarella en parmaham vlotjes gegeten wordt. En dan... time to go!


Na het uitchecken en de nodige servicebeurt van Elliot rijden we 270 km richting het noorden. Ergens in de buurt van Ljusdal verlaten we de E4 en rijden we via de weg 83 naar het dorpje Skog. Hier ligt een prachtige camperplaats aan een meer, dat Pascal gevonden heeft via de app van campercontact. Voor slechts 100 SEK mag je hier overnachten en kan je bovendien je wc leegmaken en proper water bijvullen.

Onderweg is de zon beginnen schijnen en dat maakt dat we hier onze stoeltjes uithalen en zalig buiten genieten van ons aperitief met zicht op het meer. Ook de BBQ wordt gebruikt en eten doen we op de speciaal daarvoor voorziene picknick tafels aan het water.



De rest van de avond zitten we aan de waterkant te relaxen en vooral te genieten van een super mooie zonsondergang. 
Om 23u sluiten we de dag af.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten