zondag 18 augustus 2019

Lapland 2019: dag 18

Dinsdag 23 juli

Redelijk vroeg uit de veren. Na het ontbijt trekt Lauren haar badkostuum aan om een kleine duik in het meer te nemen en ondertussen haar haar te wassen. Nadien wordt de boot nog goed afgedroogd, klaar om weg te leggen.

Om 9u45 zijn we dan onderweg naar... we weten het nog niet, we rijden en zien wel hoever we geraken.

Ergens in een klein dorpje houden we even halt om naar een museum te gaan waar de geschiedenis van de caravan te zien is. Het merk Polar stelt hier allerhande modellen ten toon. Leuk om te zien hoe alles gedurende de laatste 50 jaar enorm geëvolueerd is.

We rijden verder ... en  verliezen verderop wat tijd door file rijden aan een ongeluk. Een personenwagen en een camper kwamen met elkaar in botsing en de voertuigen zagen er niet goed uit, hopelijk is het met de mensen beter gesteld. Nadat je dit gezien hebt, wordt er precies toch iets minder snel gereden.


Na de middag nemen we voldoende tijd om te eten en boodschappen te doen in de Stora Coop van Östersund. 
En dan rijden we verder... 490 km in totaal. We stranden in Orbaden op een camping aan het strand. 
We verblijven hier blijkbaar aan de Häslinglandse Rivièra.


Lauren en ik gaan even op verkenning en zien dat de zwemcondities uitstekend zijn. Iedereen trekt  zijn zwemkleren aan en ook ons aperitief wordt meegenomen naar het strand. Het ligt er al verlaten bij en zo hebben we de hele zwemzone voor ons alleen. De temperatuur van het water voelt eerst fris aan, maar eens je in het water bent, is het zalig.


Na het zwemmen laten we ons opdrogen in het zonnetje, vergezeld van ons aperitiefje. En rond 20u is het dan uiteindelijk kooktijd. Op het menu staat vandaag een rendierstoofpotje met pepersaus. We zitten nog tot na 22u buiten en gaan daarna stilaan ons bedje opzoeken.


PS via internet hebben we meer info kunnen opzoeken over het ongeluk. Er zijn gelukkig geen dodelijke slachtoffers, wel 3 zwaargewonden, maar niet levensbedreigend. Oef!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten