zondag 18 augustus 2019

Lapland 2019: dag 17

Maandag 22 juli

Een stalend zonnetje maakt ons blij wakker. Maar iets minder blij zijn we met de massa’s muggenbeten die we gisteren tijdens onze wandeling cadeau kregen.
Wat er vandaag op ons programma staat, is nog onduidelijk. We rijden en zien wel. En als we een leuk plekje tegenkomen aan een meer, kunnen we misschien nog eens bootje varen.
Maar onze eerst stop is in Jokkmokk aan de poolcirkel. We verlaten na iets meer dan een week het arctische gebied. 


Ik koop me hier als souvenir nieuwe pannenlappen voor thuis. We zetten ons er even op het terras en genieten van dit magische punt met koffie en thee.


Even later komen we wegwerkzaamheden tegen: 2 stroken van 10 km lang onverhard. Aan 25 à 30 km per uur... leuk is anders. Zeker als je onderweg iemand aan de kant ziet staan met een lekke band. Maar wij komen er goed door.
De rest van de namiddag wordt vooral rijden tot Badviken, een camperplaats aan een meer met strand. Het is rond 18u als we hier aankomen. Ik bereid het eten  terwijl Pascal en Lauren de boot in gereedheid brengen. Het water is in elk geval zeer rustig... hopelijk slapen de muggen ook nog. Op het water zitten als bij wonder geen muggen. Het is er heerlijk varen! 


De boot droogwrijven achteraf is moeilijker gezien het ‘s avonds nogal vochtig is buiten.
Na het eten leggen we de boot en al zijn toebehoren gewoon in de koffer.
We sluiten de dag af met een spelletje Rummikub, genietend van een mooie zonsondergang.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten