woensdag 8 september 2021

Zweden-Noorwegen 2021: dag 4

 

Maandag 19 juli

suppen op Camp Grinsby
Na het ontbijt buiten in de ochtendzon trekken Lauren en ik onze wetsuit aan, tijd om nog een rondje te suppen op het super kalme Store Bör. Het is de eerste keer dat ik dit doe, maar het lukt als bij wonder zeer goed!  Het is enorm rustgevend om rond te peddelen op het meer.

Na onze korte tijd op het water is het tijd om al het nat wat te laten drogen in het zonnetje. Ondertussen maken we ons klaar om verder te trekken, want ons vermoeden werd bevestigd: de camping is volgeboekt, niemand vertrekt vroeger en we kunnen dus geen nachtje langer blijven. En stiekem zijn we wel wat blij, wat een overvolle camping Belgen is eigenlijk niks voor ons.

Rond de middag verlaten we de camping en rijden we richting Glaskogen, een natuurgebied waar er meer dan 77 km wandelpaden zijn. Maar tot onze grote spijt krijgen we ook hier te horen dat er geen enkel plaatsje meer vrij is om te staan. Super jammer want hier hadden we echt graag een dag of 2 gewandeld. Licht teleurgesteld gaan we verder op zoek naar onze volgende verblijfplaats. In Arvika belanden we op Ingestrands Camping

Ingestrands Camping

Een grote doch rustige camping met zeer grote staanplaatsen. Een plekje aan het water en een stralende zon tovert opnieuw een glimlach op ons gezicht. Deze keer worden álle waterspeeltjes uit de koffer gehaald en opgeblazen. Helaas steekt er ondertussen een flinke wind de kop op, wat het eerst zo kalme meer omtovert tot een licht woelig water. Dit houdt ons echter niet tegen en alle 3 gaan we het water op: 2 in de kajak en 1 op het supboard. Pascal en Lauren nemen achteraf nog een duik in het water maar daar bedank ik toch vriendelijk voor. 



Na wat rusten en chillen is het dan rond 19u tijd om het eten klaar te maken. Na de afwas schrijf ik nog 2 verslagen en genieten we nog van een heerlijk kopje koffie met brood pudding en overheerlijke kant-en-klare vanillesaus. Een perfecte afsluiter van de dag.. lijkt mij.









Alle foto's van de dag


Geen opmerkingen:

Een reactie posten