woensdag 8 september 2021

Zweden-Noorwegen 2021: dag 3

 

Zondag 18 juli

Ontwaken in Lödöse, ons klaarmaken voor het ontbijt bij Anna en Magnus. Een heerlijk typisch Zweeds buffetje staat ons reeds op te wachten. Na het ontbijt bekijken Magnus en Pascal of ze het probleem met de frigo kunnen oplossen, maar helaas lukt dit niet. Ondertussen maken Anna, Lauren en ik ‘en sväng i skogen’ en plukken we onderweg wat lekkere blauwe bessen, frambozen en smultron: super zoete mini aardbeien. Na ons wandelingetje willen we het museum gaan bezoeken dat de rijke geschiedenis van het dorp vertelt, maar helaas is het alweer gesloten. Elke keer we hier zijn, willen we het museum bezoeken en elke keer is het gesloten, deze keer wegens ziekte. Jammer, dus blijven terug komen is de boodschap. Ooit zullen we wel eens geluk hebben...

Magnus rijdt dan nog even verder door naar hun ‘brygga’, een steiger met grote schuur die ze een paar jaar geleden reeds kochten en waar ze grote verbouwingsplannen mee hebben… Deze keer vertellen ze ons dat ze ook het aanpalende huis willen kopen om er te gaan wonen. Hiervoor moeten ze eerst hun huis verkopen en daarna nog grote verbouwingen doen in het nieuwe huis. Maar zo ver zijn ze nog niet; de plannen in hun hoofd zijn er. Benieuwd wat het zal worden. En dit verhaal zet vooral mij ook aan het nadenken...

Ondertussen is het middag geworden en tijd om onze reis verder te zetten. Met heel veel spijt in het hart moeten we helaas al afscheid nemen. Maar het was een ongelooflijk zalig weerzien! 

Volgende stop wordt Camp Grinsby, bij ons in België beter bekend als camping Coppens. Staf Coppens is bekend van TV-programma's die hij samen met zijn broer maakt. Maar hij en zijn vrouw Monique hadden ook al een paar jaar een droom: verhuizen naar Zweden en er een camping beginnen. En van hun zoektocht naar een camping en alles wat er bij komt kijken hebben ze dus ook een programma gemaakt dat in het voorjaar van 2021 werd uitgezonden. En aangezien we tijdens deze reis hier echt passeren, vonden we het misschien leuk om ook eens een kijkje te komen nemen. We hebben voor 1 nacht gereserveerd, maar stiekem hopen we dat we er 2 kunnen blijven, maar al snel werd duidelijk dat dit niet mogelijk zal zijn. Deze camping wordt letterlijk overspoeld door een massa Belgen die na het TV programma allemaal wel benieuwd zijn naar de avonturen van Staf en Monique. 

We hebben een plaatsje nabij het water kunnen bemachtigen, dus de SUP-plank komt als eerste uit de koffer en wordt meteen getest én goed bevonden door Pascal en Lauren. Ook de BBQ wordt bovengehaald om ons lekker stukje vlees te bakken. 

We maken nog een kleine wandeling rond de camping; ze is volgeboekt wat wel wat drukte met zich meebrengt, maar tenslotte hebben we er weinig last van. Als afsluiter van de dag schrijf ik mijn eerste 2 reisverslagen terwijl Pascal en Lauren wat in hun boek lezen. Om half 12 knijpt iedereen zijn oogjes dicht.


Alle foto's van de dag


Geen opmerkingen:

Een reactie posten