woensdag 8 september 2021

Zweden-Noorwegen 2021: dag 2

 Zaterdag 17 juli

Een nieuwe zonnige, warme zomerdag in Zweden breekt aan.

Rond 8u is iedereen wakker. Met een bezorgde blik kijken we naar mekaar… “Wat nu gedaan zonder frigo?” Gewoon er het beste van maken, ook al houdt dit in dat we nu waarschijnlijk elke dag op camping zullen moeten gaan, iets wat wij niet gewoon zijn om te doen. Maar we geven de moed nog niet op en proberen een werkplek te vinden waar ze ons probleem misschien kunnen oplossen. Maar het is zaterdag en dat betekent dat alles nu 2 dagen gesloten is. 

Dus… problemen even aan de kant zetten en op naar onze volgende bestemming: Södra Gärn in Lödöse. We gaan op bezoek bij Lilly en Rune. We leerden hen ongeveer 10 jaar geleden kennen toen we met motorpech op hun oprit terecht kwamen. Sindsdien zijn we vrienden en proberen we hen tijdens onze doortochten door Zweden steeds een bezoekje te brengen. We waren zeer benieuwd om hen terug te zien, want het was 5 jaar geleden dat we hen zagen. De ontvangst was bijzonder hartelijk. Iedereen was dolblij om elkaar in goede gezondheid terug te zien. Zeker met deze coronapandemie doet het deugd om te zien dat verre vrienden dit goed doorstaan hebben. 

We toasten op ons wederzien en op een korte, fijne tijd samen. Ondertussen hebben wij 5 jaar Zweedse les gevolgd en kunnen we nu, hopelijk vlotjes, met hen in het Zweeds communiceren. Ze waren serieus onder de indruk van onze kennis van de Zweedse taal. Maar ook wij waren onder de indruk dat we de hele tijd Zweeds konden praten zonder veel nadenken. 

Aangezien Lilly en Rune al wat ouder zijn, had ik gezegd dat wij voor eten zouden zorgen zodat zij geen stress hoefden te hebben. We hebben hen laten proeven van een heerlijk Belgische kaasschotel en charcuterie, vergezeld van een lekker Belgisch biertje. Dit werd echt door hen gesmaakt én geapprecieerd. Daarna werden wij nog verwend met koffie en overheerlijk typisch Zweedse princesstårta. Na dit alles vraagt Rune aan Pascal of hij nog wat gitaar wil spelen… en uiteraard doet Pascal dit met veel plezier. Hij heeft de afgelopen jaren een aantal Zweedse nummers leren spelen en dat vonden zij uiteraard ook superfijn om naar te luisteren. De avond eindigt met een bezoekje van dochter Anna en haar man Magnus, die ons ook nog even komen verwelkomen en meteen uitnodigen voor ontbijt bij hen de volgende ochtend. De gastvrijheid hier is onbeschrijflijk hartverwarmend… zeer fijn!

Maar eerst een nachtje proberen goed slapen, al zal dit met de felle wind ook weer een moeilijke klus worden.

Zo dankbaar voor deze mooie avond
Alle foto's van de dag


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten