woensdag 8 september 2021

Zweden-Noorwegen 2021: dag 1

 Vrijdag 16 juli

Vroeg in de ochtend, 5u15 stappen we in de mobilhome en zetten koers richting het noorden met Zweden en Noorwegen als bestemming.

Daar er nog steeds corona heerst, hebben we niet veel gepland. Dus kan alles aangepast worden indien nodig. 2 dingen zijn gepland: een verblijf op camp Grinsby en 2 concerten in Dalhalla. Maar later daarover meer.

Het verkeer onderweg verloopt super vlot! Aan de grensovergangen met Nederland en Duitsland is er niks van COVID-controle. Na de middag staan we toch ongeveer een uurtje in de file op de ring rond Hamburg en even later ook door werkzaamheden. “Wie bauen fur Sie” … een zinnetje dat we al 14 jaar langs Duitse autosnelwegen tegen komen. Helaas hebben wij nooit gevraagd om voor ons te bouwen… de files krijgen we er wel gratis bij!!

Rond 16u komen we aan in Puttgarden, aan de boot die ons zal overzetten naar Denemarken. Hier was het mega rustig. We kopen naar goede gewoonte een combinatie ticket dat we dus ook kunnen gebruiken voor de overtocht naar Zweden. We mogen onmiddellijk inschepen en nog voor we op het zonnedek kwamen, was de boot al vertrokken. Nooit eerder ging dit zo snel. 


45 minuten later komen we aan in Rødby. Hier krijgen we wel paspoortcontrole en controle van onze coronacertificaten. Aangezien we alle 3 volledig gevaccineerd zijn mogen we onze reis probleemloos verder zetten. Op naar Helsingør en van daar naar Helsingborg. 

Aankomst op Zweedse bodem was rond 20u. Lauren en ik zochten reeds een camperplaats op de app van Campercontact. Aan de södra kustvägen n Helsingborg vinden we een plaatsje en kunnen we beginnen aan ons nieuw avontuur. Maar eerst nog de maagjes vullen met overheerlijke spaghetti; dat smaakt na een lange dag onderweg. Het genieten kan beginnen… 

We maken nog een wandeling bij zonsondergang langs het water. Zalig ontspannend na een volledige dag rijden.

Helaas steekt even later al een eerste probleem de kop op: de frigo wil zich niet aansluiten op gas. Nadat ik gestopt was met koken, leek dit dan precies toch te lukken. Maar een paar uur later, 2u ‘s nachts om precies te zijn, wekt Lauren me om te zeggen dat ze iets raar ruikt. Dit bleek dan toch een gasgeur te zijn die van de frigo kwam. Het probleem was dus toch niet opgelost. We besloten dan maar om onmiddellijk de gaskraan dicht te draaien. Morgen zien we wel verder. We gaan eerst wat proberen rusten/slapen.

Alle foto's van de dag

Geen opmerkingen:

Een reactie posten