woensdag 8 september 2021

Zweden-Noorwegen 2021: dag 6

 

Woensdag 21 juli

Laat ochtendontbijt buiten aan het meer. 

Pascal en Lauren suppen nog wat rond op het meer.

Ik ruim ondertussen de mobilhome op en doe mijn dagelijkse poetsronde.

Het is bijna middag als we vertrekken naar de volgende camping. Maar eerst doen we nog service: toilet reinigen, water lozen, proper water aanvullen.

Lauren is vandaag de chauffeur van dienst en brengt ons naar Mårbacken in de buurt van Torsby. Daar doen we boodschappen alvorens we ons installeren op camping Nya Skogsgården. Vandaag is het Nationale feestdag in België. Even hebben we gedacht om dit te vieren met een typisch Zweedse taart, maar we hebben het uiteindelijk toch niet gedaan.

Nya Skogsgården is een camping gelegen midden in de natuur en alle plaatsen liggen dan ook tussen de bomen. Zalig vertoeven. Met Komoot trekken we er even later op uit voor een wandeling van 16,5 km. Deze loopt vooral langs onverharde wegen, langs verschillende meertjes en afgelegen minidorpjes. Het pad loopt een hele tijd tussen de bossen. Niet echt slecht; het zicht is mooi, we wandelen midden in de natuur maar de kiezeltjes maakt nogal veel lawaai onder de voeten.


Rond 19u komen we terug aan bij de camper en genieten we van een welverdiend koud pintje bier. Aangezien het nog behoorlijk is van temperatuur, beslissen we om nog buiten te koken, al lijkt mij dat minder interessant gezien de vele muggen. We trekken lange broeken aan, pulls met lange mouwen, smeren ons in tegen de muggen, branden citronellakaarsen, maar ondanks al deze hulpmiddeltjes ben ik toch enkele keren gestoken. Terwijl het eten opstaat wordt er nog een spelletje badminton gespeeld.


Na het eten gaan we veilig binnen zitten, nog steeds met de citronellakaarsjes aan, kwestie van de gezelligheid te handhaven. Deze dag sluiten we af met een spelletje rummikub.

Alle foto's van de dag

Geen opmerkingen:

Een reactie posten