woensdag 8 september 2021

Zweden-Noorwegen 2021: dag 7

 Donderdag 22 juli

Alweer een stralende ochtend. Ontbijt buiten dus. Hier kunnen wij enorm van genieten aangezien dit iets is wat wij thuis nooit doen. Vandaag staat er niks concreet op de planning dus we nemen voldoende tijd om te gaan douchen en ons klaar te maken om verder te rijden. Pascal checkt na het ontbijt de beschikbaarheid voor een staanplaats bij 2 campings aan het Siljanmeer. We kiezen voor de camping in Siljansnäs aan een kleine uitloper van het grote Siljanmeer. De rit is 170 km lang. Ergens onderweg missen we de afslag en rijden we een paar km verkeerd. Aan een mooi typisch Zweeds kerkje keren we om, maar niet zonder eerst de benen te strekken en een paar foto's van dit pronkstuk te nemen.

Verder stoppen we in Malung om boodschappen te doen en parkeren we ons aan een riviertje om met een schoon zicht van onze middaglunch te kunnen genieten. 

Rond 15u30 komen we op de camping aan. Het is er zeer rustig! Echt wat we willen: rustig staan, niet te veel volk en zicht op water. Op een 200 m van de camping had ik in een tuin een oude gepimpte caravan zien staan waar je een ijsje kon eten en koffie kon drinken. Ik kon iedereen, ondanks de warmte, toch nog warm maken om eerst een wandelingetje naar daar te maken, alvorens het water in te duiken. In Violas cafévagn werden we vriendelijk ontvangen door een jongetje van ongeveer 10 jaar. Hij nam op een  fijne manier onze bestelling op en wist alles perfect klaar te maken. Het was leuk vertoeven in Viola haar tuin.



Op de terugweg naar de camper passeren we een andere “garage” café waar tevens ook een garage winkeltje aan was. We kunnen het niet laten om even te gaan snuisteren in het winkeltje. Het is er supertof, men verkoopt er hele leuke hebbedingetjes. We keren dan ook terug met 2 nieuwe zonnebrillen en een cadeautje voor oma haar verjaardag.

En dan is het watertijd; in een mum van tijd is de supplank opgeblazen en is Pascal vertrokken…

Ik schrijf ondertussen mijn verslag van gisteren en vandaag. En we zetten de goede traditie verder en aperitieven, koken en eten buiten.


Alle foto's van de dag



Geen opmerkingen:

Een reactie posten