woensdag 8 september 2021

Zweden-Noorwegen 2021: dag 14

Donderdag 29 juli

We staan op met het zonnetje. Volgens het weerbericht zou het eerder regenen vandaag, maar we genieten van elke zonnestraal!

Alvorens we een stuk verder door rijden richting Zweden, houden we eerst nog halt in Lofthus. Dit is een klein maar zeer gemoedelijk mooi dorpje. We zitten hier midden in de fruitstreek. Ik had thuis nog een laatste wandeling van 7,7 km uitgestippeld die hier vertrekt. Het eerste deel is bergop langs de bergflanken die volledig beplant zijn met appel-, peren- en pruimenbomen. Het is zeer mooi om tussen de fruitbomen te lopen met zicht op een fjord. Dat is eens iets anders dan wandelen in de fruitstreek in Limburg. 

Vervolgens loopt de wandelweg verder bergop door het bos tot Myrseter. Onderweg staan er veel oude ruïnes verscholen tussen de bomen. Helaas weten we niet wat dit ooit geweest is. Vandaar gaat het langs de rand van het bos, met zicht op de fjord terug naar Lofthus. Het was niet de meest spectaculaire wandeling maar wel eentje met een serieus pittig karakter. Onderweg houden we meerdere malen halt om overheerlijke en megazoete framboosjes te plukken.

Op het einde van onze wandeling, kopen we bij een lokale boer nog appelcider en appelsap om mee te nemen naar huis. Bij aankomst terug in het dorp passeren we een bakkerijtje waar het mega lekker ruikt naar verse kaneelkoeken. Deze kan ik helaas niet aan mij laten voorbij gaan. Op het terras genieten we van een reuzengrote kaneelkoek met een vanille ice latte. Dit kan al dienst doen als middagmaal. 

Ik geniet nog even van de mooie huisjes in het dorp, van het mooie weer, de nieuwe ultramoderne boot die rondvaarten doet op de fjorden... We doen ook nog snel wat boodschappen en dan kan onze terugreis beginnen.

Onderweg moeten we nog een 2 tal keer een omleiding volgen door werkzaamheden in tunnels. Hierdoor moeten we in colonne op een nieuw aangelegd padje rond de berg rijden. Eerst waren we wat lastig maar al snel waren we super content want het magnifieke zicht dat we kregen was onbeschrijflijk mooi. Geniet zelf mee van de prachtige beelden...




‘s Avonds was het al na 8 uur als we op de camperplaats in Kviteseid aankwamen. Tijdens het aperitief maak ik alvast het eten klaar.

Na de afwas wordt er nog wat gelezen alvorens we de oogjes dichtknijpen.

Alle foto's van de dag




Geen opmerkingen:

Een reactie posten