woensdag 8 september 2021

Zweden-Noorwegen 2021: dag 12

 

Dinsdag 27 juli

Om 8u word ik wakker en hoor dat het regent. De slechte weersvoorspellingen kloppen helaas… Ik draai me dan nog maar even om. De volgende keer dat ik wakker word, is het 10u17. Bijna 12u geslapen, dat heeft deugd gedaan na de intensieve wandeling van gisteren. We nemen voldoende tijd voor ons ontbijt. Door het slechte weer zit wandelen er vandaag helaas niet in. Pascal doet wat opzoekwerk rond bezienswaardigheden in de buurt, terwijl ik mijn verslag van gisteren schrijf. 

Rond de middag rijden we naar Uvdal, waar we het oude staafkerkje, daterend uit 1123 bezoeken. We worden er rondgeleid door een gids die ons meer verteld over de geschiedenis van deze prachtig bewaarde staafkerk. De muurschilderingen werden pas in de 17e Eeuw aangebracht en zijn tot op heden nog de originele. Dit kerkje wordt vandaag de dag nog steeds gebruikt voor bepaalde ceremonies, zoals huwelijken en doopsels. 

Na het bezoek aan de kerk, kunnen we nog vrij rondlopen op het domein dat dienst doet als openluchtmuseum. Hier staan verschillende oude gebouwen die vertellen hoe het leven vroeger in Noorwegen was. 

Na ons bezoek drinken we nog een tas koffie en thee en daarna rijden we terug naar Geilo. We doen er service met de mobilhome, tanken en doen boodschappen. Ondertussen is het 16u30 en hebben we nog steeds gaan middageten gegeten. Op de parking van de nieuwe, moderne kerk van Geilo eten we een tas soep met brood. 

Daarna is het tijd om een slaapplaats te gaan zoeken. Via Campercontact vonden we een tof plekje langs weg 7, de nationale turistveg Hardangervidda, nabij Haugastøl.

Bij ons aperitief onderzoeken we de mogelijkheden voor de dag nadien: wandelen in Haugastøl, de trein naar Hotel Finse 1222 nemen en daar eerst wandelen en dan met de fiets terugkeren… Mogelijkheden genoeg, maar als we naar het weerbericht kijken zal het eerder een hele dag slapen en binnenblijven worden want er wordt een hele dag regen voorspeld. Maw we zien morgen wel verder.

Na het eten en de afwas spelen we nog een spelletje yahtzee.

Alle foto's van de dag

Geen opmerkingen:

Een reactie posten