woensdag 8 september 2021

Zweden-Noorwegen 2021: dag 15

 

Zaterdag 30 juli

Na enkele regenbuien ‘s nachts schijnt ‘s ochtends alweer de zon.

We hebben toch nog een activiteit gepland alvorens we kilometers beginnen vreten. We rijden amper 60 km verder tot in Heddal. Hier staat de grootste staafkerk van Noorwegen, gebouwd in de 13de Eeuw. Het is een prachtexemplaar.
En dat we deze keer foto’s met zonlicht kunnen nemen, is zeker een meerwaarde. Maar voor we de kerk zelf bezoeken nemen we eerst een kijkje op de tentoonstelling in het bezoekerscentrum.

Gelukkig is er niet veel volk en kunnen we rustig de tijd nemen om de kerk zowel vanbuiten als vanbinnen te bewonderen. Alhoewel ik toch moet toegeven dat het interieur van de kerk in Uvdal veel mooier is. Die had veel mooiere muurschilderingen en was authentieker. Dit is meer toeristisch en dus heeft men hier sobere verlichting in gehangen om alles beter te laten zien.

Na het bewonderen van dit staaltje eeuwenoude architectuur, kunnen we vertrekken.


We houden onderweg nog even halt in Vestby, een outletcomplex waar iedereen toch iets naar zijn zin vindt. Het was wel een grote teleurstelling dat de winkels van Norrøna en Filippa K er niet meer waren…

Onze slaapplaats wordt het Tjøloholms Slott. Een plek waar we 14 jaar geleden ook al geslapen hebben. Toen hebben we er ons 10 jaar huwelijk gevierd. Een leuke plek met leuke herinneringen dus.

En zo sluiten we ook deze reis af: boordevol leuke momenten en leuke herinneringen. 


Alle foto's van de dag



Geen opmerkingen:

Een reactie posten