woensdag 8 september 2021

Zweden-Noorwegen 2021: dag 5

 

Dinsdag 20 juli

Na een woelige en rusteloze nacht, ontwaken we met een stralend zonnetje en een super kalm meer. Zalig om buiten te ontbijten dus. Lauren weet ons te vertellen dat er ‘s nachts zelfs witte schuimkoppen op de golven van het water stonden. Zo woelig heb ik een meer nog nooit gezien!

Na het ontbijt profiteert Pascal van het kalme water en gaat een rondje suppen. Lauren en ik maken ons reeds klaar voor de wandeling. Via de app Komoot heb ik een wandeling gevonden die vertrekt aan de camping. We vertrekken via Björnmyra en gaan via Örsthulta naar de uitkijktoren Storkasberget. Een deel van dit wandelpad werd reeds lang niet bewandeld denk ik. Het was zo verwilderd en dicht begroeid dat het soms zelfs moeilijk was om de juiste richting aan te houden. Maar dankzij Komoot komt alles goed. 

Op Storkasberget hebben we een prachtig uitzicht over het stadje Arvika en de Glafsfjorden. Na 8,6 km komen we terug aan de camping.

Tijd voor een lekkere lunch. En aangezien daarna het meer nog steeds zeer kalm is, gaan we het water op met de plank en de boot. Het is fijn om alle 3 samen op het water te zijn. Onderweg komen we elkaar tegen en blijven we al dobberend wat zeveren… HEERLIJK! 

Arvika
Nadat we alles weer op het droge hebben, gaan we aan de receptie fietsen huren om naar Arvika te rijden. Via een mooie weg, voorzien van een goed breed fietspad, is het fijn cruisen met onze fietsen. Arvika is een typisch Zweeds, niet te groot stadje. Het heeft zeker een paar charmante gebouwen, een heel mooie kerk, maar verder ben ik er niet zo van onder de indruk. Terwijl we in het Espressohouse genieten van een heerlijke latte, komt onze Zweedse droom voor de zoveelste keer ter sprake: waarom nog langer wachten om hier ergens een huisje te kopen? We trekken onze stoute schoenen aan en doen iets zot: we stappen een makelaarskantoor binnen om informatie te vragen. Is het makkelijk om als buitenlander hier in Zweden iets te kopen en vooral, hoe werkt het? Want op hun verkoopsaffiches staat nooit een echte prijs vermeld, alleen een startprijs… we zijn toch wat slimmer geworden, maar vooral nog zotter.

Vervolgens gaan we naar de boekhandel nog wat Zweedse boeken kopen. We moeten onze taalkennis toch blijven onderhouden! We fietsen verder rond… Aan de haven is er een mooi complex met terras. Daar gaan we nog iets drinken alvorens we naar de ICA boodschappen doen en terugkeren naar de camping.

Het is na 19u als we terug zijn en het zonnetje is nog steeds van de partij. Tijd voor buiten -  kookactiviteiten, maar eerst aperitief. Laat op de avond gaat Pascal toch nóg eens het water op… van een waterrat gesproken. Na nog enkele bladzijden gelezen te hebben, sluit ik de dag af om 22u45.


Alle foto's van de dag



Geen opmerkingen:

Een reactie posten