woensdag 8 september 2021

Zweden-Noorwegen 2021: dag 8

Vrijdag 23 juli

We worden wakker met licht bewolkt weer. Maar niet getreurd, voor de wandeling die we gepland hebben, is het weer best ok! We zijn niet gehaast, dus het ontbijt verloopt rustig. Daarna maken we ons klaar voor de wandeling Alviken runt. We starten met 1,5 km verderop te wandelen naar een klein boot haventje. Daar ligt namelijk 1 roeibootje klaar waarmee we naar de overkant moeten varen. Daar moeten we het 2de roeibootje dat er ligt oppikken en vastmaken aan onze boot. We moeten met de 2 boten terugkeren naar de oever waar we gestart zijn en daar de 2de roeiboot achterlaten. Vervolgens varen we terug naar de overkant met 1 bootje dat we daar nu ook vastmaken. Klinkt misschien ingewikkeld maar het komt er op neer dat er aan elke kant telkens 1 bootje moet liggen…. Het heen- en weervaren gaat wat moeizaam, maar dat komt onder andere doordat er in de ene boot een roeispaan afgebroken was. Eenmaal iedereen aan land was en de boot veilig vast gemaakt was, kan de wandeling starten. 

We wandelen helemaal rond een smalle uitloper van het Siljanmeer. De hele wandeling duurt 11 km. We lopen langs het water, door het bos, doorheen weidelanden en ja, zelfs doorheen mensen hun tuin. Dat kan hier dus doordat er in Zweden Allemansrätt heerst. Het is een zeer afwisselende wandeling en langsheen het traject krijgen we hier en daar uitleg over hoe het op die plek vroeger was. Nog interessant ook! 

Rond 14u komen we terug aan op de camping waar we genieten van ons middagmaal met uitzicht op het water. Na de afwas zetten we dan uiteindelijk koers richting Dalhalla. Het lijkt al een gewoonte te worden dat we hier een concert meepikken. Maar dit jaar hebben we niet 1 concert maar 2 concerten geboekt… 2 dagen op rij! Vanavond staat Jill Johnson op het programma. Een Zweedse zangeres die country zingt.

Rond half 5 komen we aan op de ställplats voor campers. Een plaatsje was hier eenvoudig te boeken samen met de concerttickets. Misschien handig om te weten is dat er hier geen voorzieningen zijn voor campers! In afwachting van het concert maken we  ons een heerlijk kopje koffie met een lekkere punchrol erbij en lezen daarna wat in ons boek, genietend van het zonnetje. Na het eten maken we ons klaar om in de groeve af te dalen. Het is ondertussen de 4de keer dat we hier in Dalhalla een opera of concert bijwonen, maar toch blijven we onder de indruk van deze locatie. Prachtig gewoon… 

We hadden onze rugzak mee met wat fleece dekentjes voor mocht het toch te fris worden, maar door het warme weer dat er al een aantal dagen heerst, bleek dit achteraf niet nodig te zijn. Voor het optreden drinken we nog een glaasje cava en klinken we op het geluk dat we hier weer van de partij mogen zijn. Door corona waren er slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, ik denk dat er max 500 kaarten verkocht werden. Zo weinig volk lijkt belachelijk weinig in deze arena, maar ergens heeft het ook zijn charmes. De plaatsen tussen mekaar liggen ook voldoende gespreid. Volledig coronaproof dus!

“Då kör vi” zeggen ze in het Zweeds. Jill geeft anderhalf uur het beste van zichzelf en dat ondanks de kleine podiumbezetting. Voor ons zou het gerust nog veel langer mogen duren. Jill heeft een ongelooflijk mooie warme stem en prachtige liedjes om naar te luisteren. Dit was nu een echt luisterconcert van TOPformaat!

Om 22u waren we al terug aan de mobilhome. Buiten is het nog klaar. Om te gaan slapen is het nog wat te vroeg, dus drinken we nog iets en genieten we na van het concert met onze opgenomen liedjes. Alweer een live optreden en unieke ervaring rijker.

Alle foto's van de dag

Geen opmerkingen:

Een reactie posten