maandag 12 september 2022

Zweden 2022: dag 17

 

Vrijdag 8 juli 2022

Regendruppels op het dak om 8u15. Ik draai me nog maar eens om in bed om uiteindelijk een uur later op te staan. Ondertussen is het gelukkig gestopt met regenen. Please laat deze laatste dag ook nog droog verlopen. 


Vandaag gaan we voor de zoveelste keer naar Malmö. Gewoon omdat het zo’n toffe, mooie, hippe, gezellige stad is. Toch heeft  het 1 nadeel: er is nergens plaats voorzien om met een mobilhome te parkeren. Dus dat is alweer een klein frustrerend probleem. Na wat rondgereden te hebben, parkeren we ons gewoon langs de kant van de weg in de buurt van Turning Torso. De alom bekende witte gedraaide toren die je van overal ziet staan… één van mijn favoriete gebouwen! We wandelen door een mooi aangelegd park, via de trendy woonwijken naar het centrum van de stad. 


We nemen voor het eerst in al onze Malmöbezoeken een kijkje in de St:e Petri kyrka, de oudste kerk van de stad. Een prachtig exemplaar zoals trouwens de meeste kerken in Zweden. Na nog wat verder rond gekuierd te hebben, gaan we op het centrale plein met de oude huisjes iets eten. Lauren en ik eten de traditionele köttbullar met potatismos en lingonbär om deze reis waardig mee af te sluiten. Pascal geniet van zijn heerlijke musslor in gräddsås. Tijdens onze verdere wandeling ontdekken we nog een prachtige designwinkel in het hartje van de stad. De échte afsluiter van de reis vindt plaats in het Espresso House met koffie en een kanel/kardemonbulle. Hoe kan het ook anders...

En dan begint de terugrit naar huis. Het was alweer een prachtig familieavontuur. Vooral de kennismaking met ons huis in Alstermo was het TOPPUNT! Weten dat we nog vaak naar ons tweede “hemland” kunnen terugkeren, doet deugd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten