maandag 12 september 2022

Zweden 2022: dag 15

 

Woensdag 6 juli 2022

Alweer geen haast vandaag. Er staat nog niks gepland. Rustig opstaan, ontbijten. Er is nu niks meer waarom we nog in de streek van Alstermo moeten blijven. We besluiten dan maar om al de richting van Malmö uit te rijden. Lauren vindt een Nationaal Park om te gaan wandelen. We rijden 230 km naar Kivik Stenshuvud National Park. 




Hier trekken we de wandelkleren aan en gaan we op stap. We breien 2 wandellussen aan elkaar zodat we toch 10 km wandelplezier hebben. Het is een afwisselend parcours wat het mooi, uitdagend en leuk maakt. 




Het is uiteindelijk 18u30 als we terug bij de mobilhome aankomen. Pascal vindt in de app van campercontact een plaats op slechts 15 min rijden van het park. Daar stopt onze rit voor vandaag. We genieten van champagne als aperitief en een quenelle van rijst met groentjes en warm gerookte zalm als voorgerecht. Als hoofdgerecht wordt kortgebakken tonijn met bloemkool en broccoli in citroensaus geserveerd. Het dessert is gräddglass met salt karamel.

Na dit 3 gangenmenu gaan we nog een zeer kort wandelingetje maken op de heuvels van Skåne. We belanden er tussen de grazende koeien met hun kalveren. We hebben geen zin om achterna gezeten te worden dus keren we maar snel terug. Terwijl Pascal en Lauren de afwas doen, schrijf ik het verslag van gisteren en vandaag. Kwestie dat de taken goed verdeeld zijn!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten