maandag 12 september 2022

Zweden 2022: dag 2

 

Donderdag 23 juni 2022

 

7u04: opstaan, snel iets eten, vertrekken.

Om ongeveer 12u komen we via Öresundsbron aan in Zweden.

Bijtanken, de honger stillen en verder rijden. Op weg naar Alstermo: het dorpje waar ons huis ligt.

De spanning stijgt, bij mij toch alleszins.

Om half 4 rijden we het dorp binnen. Pascal weigert om langs het huis te passeren. “Neen, we hebben afspraak om 17u30!” We wachten we wel “tot dan”.

In de ICA Nära gaan we wel boodschappen doen. Deze supermarkt wordt alvast goedgekeurd! Zalig om een goede winkel op wandelafstand te hebben. Vervolgens rijden we naar Alstervik, waar we genieten van een heerlijke wafel met koffie/thee én heerlijk uitzicht op de rivier Alsterå die door ons dorpje kronkelt.

En dan is het zover: 17u15. Tijd om naar de Trädgårdsgatan 2 te rijden. We gaan er niet alleen Emma, de makelaar, ontmoeten maar ook de verkoper van het huis.



Er staat reeds een auto op de oprit. Ulrika (de verkoopster) heet ons hartelijk welkom! Ze leidt ons doorheen heel het huis!

Oeps! Het huis is nog steeds bemeubeld!? Al snel wordt duidelijk dat we tijdens deze reis niet naar hier moeten terugkeren om het al wat in te richten. Jammer.😢

Na de bezichtiging komt Emma toe. Na enorm veel gemaild te hebben, zien we elkaar eindelijk eens in het 'echt'. Het is een leuke ontmoeting met alle partijen!

Na het afhandelen van wat officieel papierwerk, laten we onze spulletjes achter in het huis en is het tijd om afscheid te nemen van Ulrika en Emma. We nemen daarna zelf nog rustig de tijd om wat foto's te nemen van het huis én om kennis te maken met Lena, de buurvrouw. Trevligt att träffas!

Onze slaapplaats voor vanavond vinden we in Alstervik, aan de rivier. In alle rust genieten we na van onze eerste kennismaking met het huis en Alstermo!

De champagne wordt ontkurkt en we klinken op hopelijk veel mooie momenten hier in het prachtige Zweden! Deze dag was een succes!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten