maandag 12 september 2022

Zweden 2022: dag 16

 

Donderdag 7 juli 2022

Om 7u14 worden we even gewekt door Lauren. Vandaag krijgt ze voor de allerlaatste keer in haar schoolcarrière haar punten van examens. Resultaat: geslaagd! Oef… we kunnen rustig verder slapen. Uiteindelijk staan we om 9u15 op. En voor de zoveelste keer zijn we niet gehaast! Het is namelijk slecht weer; het regent en we hebben nog geen plannen. 


Na het ontbijt beginnen we gewoon te rijden, baan 9 langs de kust. Onderweg begint het langzaam aan  wat uit te klaren. Na een beetje hulp van meneer Google stel ik voor om in Simrishamn te stoppen en het stadje eens te verkennen. Maar juist als we geparkeerd staan, even buiten het centrum, valt er een hevige regenbui naar benden. Maar na regen komt zonneschijn! En dan gaan wij op pad. 



Maar af en toe gaat het toch weer wat regenen. Maar gelukkig zijn er winkeltjes genoeg om dan even in te schuilen en wat rond te snuisteren. Van boekenwinkel over souvenirwinkel, kledingwinkel, interieurboetiek… We hebben ze allemaal gezien. En zo belanden we op een heel leuke binnenkoer waar het lekker ruikt naar pizza. We hebben meteen onze plek gevonden om te eten. Na deze overheerlijke lunch kuieren we nog wat verder rond in de idyllische straatjes met mooie kleurrijke huizen. 



En dan is het tijd om weer verder te trekken. Ons doel van de dag is Skanör, een mooie plek met een wit zandstrand en romantische strandhuisjes in mooie pastelkleuren. Maar helaas is de camperplaats reeds volzet. Jammer… We zetten onze zoektocht op campercontact verder en belanden zo op een grote parking in Kämpinge aan de vaargeul. Het is al 19u maar er heeft nog niemand honger. Om de eetlust op te wekken maken een lange strandwandeling. Het is na 21u als we boterhammen eten. En zo zijn we meteen aan het einde van de dag toegekomen. Morgen wordt onze laatste dag en gaan we nog eens de heerlijk gezellige sfeer  van Malmö opsnuiven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten