maandag 12 september 2022

Zweden 2022: dag 5

 

Zondag 26 juni 2022

Vandaag om 7u wakker. Ik kan niet meer slapen, maar het is nog te vroeg om op te staan. Ik lig dan ook maar wat te dromen over het huis...

Kosta kyrka
Iets na 8u sta ik toch op om wat te lezen. We ontbijten net als gisteren buiten met zicht op het meer. Het belooft ook vandaag weer een warme dag te worden. We trekken verder via Kosta naar Växjö.

In Kosta parkeren we ons aan de Kosta lodge. Vandaar vertrekken verschillende wandelingen. Wij kiezen voor een rondwandeling van 8 km. Ideaal bij dit weer. Lauren trekt voor het eerst haar nieuwe rugzak aan met ongeveer 10 kg gewicht. De eerste oefening voor haar trektocht in Zweden in september.


Het is een wandeling die ik gevonden had via de app Naturkartan die alle wandelingen in Zweden weergeeft. De app op deGSM werkt supergoed! Hij geeft zelfs constant op de kaart weer waar je je bevindt. Interessant voor wie in Zweden actief wil zijn.

Op het einde van de wandeling passeren we aan het ijssalon waar men de grootste ijsjes van Småland verkoopt. De reclame klopt nog ook! 1 bol is geen bol, maar zijn ongeveer 3 bollen van bij ons!

En wat smaakt dit lekker! Boterhammen eten? Neen hoor! Dit ijsje volstaat perfect als middagmaal!

Vervolgens gaan we even een kijkje nemen in Kosta outlet. Hier vinden we een paar goede REA's van Craft! We kopen er ook nog 2 boeken met prachtige natuurfoto's van de Kebnekaise en het wilde dierenleven in het noorden. Deze zullen binnenkort ons huisje opfleuren.

Na nog wat verder rondgeneusd te hebben, vertrekken we naar Evedals camping in Växjö. We genieten buiten nog van een heerlijke rustige avond. Aperitief, koken, koffie en dit verslag schrijven. En dan gaan slapen. Morgen moeten we op tijd opstaan, want om 8u45 hebben we een afspraak!

Evedals campng

Geen opmerkingen:

Een reactie posten