maandag 12 september 2022

Zweden 2022: dag 6

 

Maandag 27 juni 2022

Vandaag staat de wekker om 7u30. We moeten vroeg uit de veren. Om 8u45 hebben we een afspraak met Omar van Nordea bank om onze Zweedse rekening te openen, zodat we de financiële transactie voor ons huisje in orde kunnen brengen. Wij dachten dat dit hooguit een half uurtje zou duren. Mispoes. Ongeveer 1 uur en 15 minuten later stappen we de bank buiten. In de mobilhome schrijven we zo vlug mogelijk onze euro’s over en dan is het wachten tot onze centen in Zweden aankomen om daar aan hun volgende tocht richting makelaarskantoor te beginnen. Geduld…

Ondertussen trekken we ons lichte kleding en makkelijke schoenen aan. Het is 30°C buiten, we gaan op stadsbezoek in Växjö.

We stappen de Espresso House binnen waar ik (ja, vandaag pas) mijn eerste kanelbulle van deze reis eet. Dit om te vieren dat we alweer een stapje dichter bij onze sleutel zijn! De rest van de dag lopen we vooral langs de schaduwkant van de winkelstraten. Af en toe gaan we ergens binnen om van de koelte te kunnen genieten. We bezoeken de domkerk, die bijzonder mooi gedecoreerd is met prachtig glaswerk uit de regio. Ook het grote orgel is een zeer mooie bezienswaardigheid. Vervolgens wandelen we door het mooi aangelegde park tot aan het meer, waar we beslissen om een dagens lunch te eten. Zeer lekker! En voor weinig geld.

Op de terugweg naar de mobilhome stappen we een outdoor winkel binnen om nog wat spulletjes voor Lauren haar trektocht te kopen. We verlaten het veel te warme Växjö en rijden naar Kronobergs slottruin. Hier mogen we met de camper blijven staat om te slapen. In de ryttmästare Gård zetten we ons in de schaduw met zicht op de ruïne en genieten we van een frisse pint. Hoe meer de tijd vordert, hoe meer zin we krijgen in een portie frietjes. We proberen iets nieuw: Cheesy pommes – frietjes met Gryèrekaas en truffelmayonnaise. Heerlijk!



Ondertussen is het 18u30 geworden. We beslissen om onze wandelkleren aan te trekken en de åsslingan van 6,4 km te wandelen. De heen tocht gaat door het bos tot in Evedal. De terugweg is vlak en gaat over een grindpad terug naar Kronoberg. Daarna maken we ons stillaan klaar om te gaan slapen. Het was alweer een mooie dag!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten